«I went to Mole Park, and saw a lot of trees and animalshit.» (Yamah og Mole, del 2)

14/04/2009

Jonas og jeg reiste fra Yamah til Tamale, hvor vi møtte Tim, Franzi, Jana og Luisa. Tamale er en by med forbausende mye boybandmusikk og klissete R&B, støv og drit. Men det er ganske greit å finne frem der, siden byen tilsynelatende er en lang gate, hvor det går delte taxier opp og ned hele tiden.

Tamale har forresten en stor festival hvert år hvor de hedrer høvdingene ved å samles i store folkemengder i byen, og folk skyter i lufta med hjemmesmidde pistoler og gevær. Våpnene er ikke alltid like solide, så flere av dem eksploderer eller feiltenner når de skyter, som fører til at mange blir drept hvert eneste år. Sier noen «hey, kanskje dette er litt uforsvarlig»? Neeeeh. Tradisjoner er da ikke til for å brytes!

(Det finnes forresten også en muslimsk tradisjon som heter Idul Adha, hvor mange kjøper okser som offerdyr (store, av den sinte typen) og frakter de gjennom gatene i Kumasi med enkle tau. Hvert år går flere av oksene berserk og flere personer dør hvert år, gjerne forsvarsløse gamle folk som sitter langs veien. Jæjæ.)

Tim og Jonas utenfor rommet i Tamale:

bilde

Vi sov en natt i byen, før vi tok bussen inn til Mole National Park, en 3-4 timers tur på grusveier som ville fått 90-tallets antishock-discmaner til å skjelve av redsel. Der spiste vi, nok en gang, Guinea Fowl (ikke var det påfugl denne gangen heller) og sjekket inn på noen ganske ålreit store rom:

bilde

Neste dag sto vi opp tidlig, og dro ut på totimers fottur for å se etter dyr (les; elefanter). Det finnes omtrent 94 dyrearter i Mole, men kun 8 av dem er aktive om dagen. Det hadde i tillegg regnet dagen før, som betyr at dyrene ikke lenger trenger å gå til de store vannhullene, men heller kan spre seg rundt i parken. Det gjorde det selvsagt vanskeligere for oss, men vi tok en tur likevel.

bilde

Her begynte vår spennende ekspedisjon, som ikke bare viste oss spennende trær og busker, men også en hel del forskjellig slags avføring!

Her tråkker guiden vår i pinnsvin(?)-dritt:

bilde

En dag gammel elefantavføring:

bilde

Fra en krokodille:

bilde

Oi, vent – det var forresten noen krokodiller der også (tror jeg):

bilde

Slapp av, har et bilde til! (men vet dessverre ikke hva slags dyr det er fra):

bilde

Jentene var også der:

bilde

Vi dro skuffet tilbake til hotellet, hvor vi slappet av. Tim gikk til bassenget, og jeg og Jonas satt bak hotellrommet og halvsov. Plutselig kaster jeg et lite blikk til venstre, og der står det – to meter unna oss – en jævla bavian! Jeg dultet borti Jonas og sa noen ukvemsord, og vi flyttet på oss relativt fort. Den løp inn på rommet vårt og sto på bordet og kastet litt rundt på ting, tok en runde rundt i rommet, for så å komme ut igjen og bli borte en liten stund. Jeg gikk etter kameraet, og akkurat idet jeg kom ut igjen løp den tilbake:

bilde

Etterhvert kom det flere og flere, noen passerte samme vei, og noen gikk rundt bygningen. Når jeg endelig hadde fått nok baller til å stå nærmere og prøve å ta noen gode bilder, stakk de heller av og gikk et annet sted. Typisk.

Det viste seg at den også hadde vært på senga mi:

bilde

Den hadde gjort et eller annet med tannbørsten min også (den var kastet bort fra toalettmappa), men jeg vil helst ikke vite hva. Jeg bruker den fortsatt!

Vi hadde ikke gitt opp parken helt ennå, så senere på dagen dro vi på bilsafari i håp om å få se mer:

bilde

Der så vi en antilope:

bilde

Jonas så en antilope:

bilde

Faktisk så vi ganske mange antiloper,- men det er jo omtrent som å se på hjort. Kjedelig. Men vi fortsatte å kjøre rundt, og ca halvannen time senere møtte vi på dette!

bilde

Elefanter!

bilde

Riktignok langt unna, men like fullt elefanter.

bilde

Og så var igrunn det over. Vi så noen flere antiloper, kjørte tilbake, og slappet av igjen. Der dro jeg noen bra dyrepark-vitser, som f.eks. «what do you call animals that only come out at night? Partyanimals!» (Jeg er temmelig sikker på at jeg fant på den selv!)

Jonas nektet å vise at han syntes den var dritbra, men jeg vet han lo. Inni seg. Det var forresten han som er mannen bak sitatet i innleggstittelen.

Det kom noen vortesvin like nedenfor balkongen:

bilde

Neste morgen satt vi og spiste frokost, da vi hørte noen prate om en elefant-et-eller-annet. Vi gikk like bortenfor restauranten, og der sto det en elefant og spiste på noen trær.

Hva var egentlig vitsen med å bruke masse penger på safarier? Hver gang vi kom nærme dyrene var jo når de kom til oss! Så, vi fikk faktisk sett en vill elefant på nært hold – selvsagt uten kameraet – men jeg vil ikke påstå det var et enormt tap. Faktisk innså jeg på den turen at jeg egentlig ikke er sååå fryktelig interessert i bilder av dyr, ved mindre de gjør noe stilig som å slåss, pare seg eller noe. Spesielt lite interessant er det når man ikke har telelinse.

Vi gikk nok en gang og satte oss ned for å slappe av under et tre, og da kom 25-30 vakter løpende med gevær, for å forsvinne ned i parken. De hadde visst hørt et skudd, og løp for å se etter:

bilde

De forsvant langt inn i parken men kom ikke tilbake når vi var der, så om de faktisk fant noen vet jeg ikke. Vi avlyste derfor jaktplanene, og fant ut at vi likegodt kunne starte tilbaketuren.

De har forresten kraftig blæremuskulatur i Mole:

bilde

På veien tilbake dro vi innom landsbyen Larabanga, som ligger like utenfor. Der sov vi på et gjestehus som heter Salia Brothers, som ved første øyekast bare er et skikkelig, skikkelig shabby hus,- men de har et eget konsept som er ganske populært blant turister/frivillige. Man kan sove på taket:

bilde

Det var igrunn en hyggelig natt, om enn søvnløs fordi vi måtte ta bussen klokka fire om morgenen neste dag. Men, om du tilfeldigvis er innom, anbefaler jeg – som mange andre, å tilbringe en natt der.

Vi kom så tilbake til Tamale igjen, for å tilbringe nok en natt før vi alle reiste videre. Der tok vi noen rom som vi trodde bare hadde vifte, men som viste seg å også ha aircondition. Bonus! Vi brukte derfor AC-en, kun et par timer, før vi gikk for å spise lunsj.

Når vi kom tilbake og la oss ned for å sove litt, dunket det på døren. Det var en fyr som jobbet i gjestehuset, som tydeligvis hadde en måte å se at vi hadde brukt AC-en på. Jonas åpnet døren, og det første fyren sa var «There’s a thing called justice..!» og begynte å kjefte og kreve at vi enten betalte for å bruke AC eller bare bruke vifte. Ikke visste vi at vi måtte betale ekstra for AC,- men siden vi uansett bare hadde brukt den et par timer på formiddagen, betalte vi heller kun for vifte.

På kvelden skulle vi spise igjen på en liten sjappe like ved gjestehuset vi sov på, og vi valgte alle en relativt dyr (men liten) pizza hver. Jeg hadde vært der et par ganger før, og vi fant ut at vi skulle spise der selv om servicen er elendig. Jeg var ikke helt i form, og satt nesten og halvsov i sofaen mens vi ventet. Vi bestilte først noe å drikke, som tok lang tid, og jeg fikk feil. Etterhvert kom hun, sakte, tilbake med riktig drikke, og vi ventet på maten. Og ventet. Og ventet litt til.

Tror faktisk det tok nesten to timer før vi fikk maten. Men vi var seks stykker, og hun hadde kun fem tallerkner. Den evneveike, slappe servitrisa (som forøvrig også var kokken) hadde glemt å lage pizzaen min! Jeg spurte hvordan det kunne skje og hvordan hun kunne bruke så vanvittig lang tid på å lage noen små pizzaer, og jeg tror jeg kalte henne noe stygt på norsk. Hun bare løftet på skuldrene og begynte å gjøre noe annet. Etterhvert fikk jeg tilbud om å vente på en ny pizza – som sikkert ville tatt en time til – mot full pris. Jeg var for sliten til å gidde å krangle, og dreit i det og spiste restene til jentene (som jeg mistenker ikke spiste opp for min skyld – thank you!), og vi gikk.

Men, jeg tok min lille hevn:

bilde

Hah! Lykke til med å justere AC-en deres fremover, bitchez.

There’s a thing called justice.

Reklamer

4 Responses to “«I went to Mole Park, and saw a lot of trees and animalshit.» (Yamah og Mole, del 2)”

 1. Kristoffer Says:

  *gi ny tannbørste till*

  Haha =) Herlig å ta knottene deres!

 2. oda Says:

  hahahah bra hevn! nydelige bilder av avføringer. Très bon. de små lignet på kaninbæsj.

 3. Henrik Says:

  At du ikke får dårlig samvittighet. Håper du satte den på full pupp før du dro av knottene?

 4. Antoine Says:

  Etter Sindres amoralske håndtering av denne situasjonen, vil jeg benytte meg av denne anledningen til å offentlig ydmyke ham.

  Sindre trodde at Guinea Fowl faktisk betydde påfugl. Han haddde «glemt» at det egentlig var peacock. Ha ha!! Fy fabian så dårlig du er i engelsk, Sindre!

  -The Avenger


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: