Siste dag av introduksjonsuken, og første dag i Kumasi

08/02/2009

Torsdag var siste dag av introduksjonsuken, med matlagingskurs. Her lagde vi de ghanesiske rettene «Red-Red», Jollof Rice, og Ampesi med Palava Sauce:

vifting2

Skal ikke skryte på meg at jeg bidro veeeeldig, men jeg hadde iallefall et vifte-skift for å holde igang varmen!

vifting2

På kvelden spiste alle middag på stranden, og her er et lite bilde fra det:

vifting2

Ellers har jeg fått låne bilder fra Jonas, som forøvrig har tatt de over også, så jeg slenger inn et par til:

Tim er lei:

vifting2

Ingen strandtur uten hoppebilde (legger ikke ut det vi tok av oss, som sannsynligvis er det gayeste bildet jeg har vært i):

vifting2

Håtthåtthått!

vifting2

Fra SYTO-bussen:

vifting2

Litt lokale folk ved et marked:

vifting2

Jonas er forresten, selv om det kanskje ikke lar seg vise i disse bildene, en dyktig fotograf. Finner jeg flere bilder legger jeg dem sikkert ut her senere.

Etter vi spiste middag på stranden dro vi tilbake til hostellet, hvor vi pakket ferdig og sov i ca to timer, før vi måtte opp igjen klokka tre. Jeg og et par andre som skulle til Kumasi skulle bli hentet klokka 3:40 (om morgenen) for å bli kjørt til busstasjonen. Men siden vi tross alt følger African Time, kom ingen før 5:30. Så vi lå et par timer og halvsov utenfor hostellet mens vi ventet på sjåføren:

vifting2

Bussturen fra Accra til Kumasi tok rundt 6 timer, med veldig vekslende veistandard. Men STC-bussene (som vi brukte), har heldigvis air-condition og er ganske ålreit, så turen gikk fint. Da vi kom frem møtte vi Helen fra SYTO Kumasi, hvor vi fikk en svææært enkel guidet tur rundt til supermarkedet, bankene og postkontoret, før vi tok lunsj og ble hentet av vertsfamiliene våre.

Jeg bor med søsknene Abu, Issah og Latifa, som har en leilighet med maaaata utsikt over byen. Her har de plass til fire frivillige, men nå er det bare meg og Ellen fra Nederland som er her. Abu er også litt til og fra, siden han i tillegg har en annen leilighet i byen hvor kona og barna hans bor.

Jeg skal forresten ikke jobbe for SYDD, men Global Hope, en liten lokal organisasjon som driver arbeid med HIV-syke og prevensjon etc. I tillegg jobber de også med å registrere folk i den nye statlige helseforsikringen i Ghana, hjemmebehandling av Malaria, og sikkert mer. Jeg må nesten komme tilbake til det når jeg vet mer i løpet av uka.

Ellen (hun fra Nederland) jobber for SYDD, som er ledet av Abu, så på lørdag ble jeg med dem på et månedlig møte de har hvor alle barna samles. SYDD er en organisasjon som har flere prosjekter, og et av de er for foreldreløse og vanskeligstilte barn. Ellen hadde med seg masse hjemmefra, som hun delte ut til de som møtte opp:

vifting2

Ellen:

vifting2

La oss leke «Spot the white guy»! Flere av barna møtte forresten opp etterhvert, så det er bare noen få som er på bildet:

vifting2

Dette er Abu, og på bordet er pinnen barna blir disiplinert med om «nødvendig»:

vifting2

De fleste guttene på prosjektet sover i en moské som ligger like ved undervisningslokalene:

vifting2

Ellers har det stort sett gått rolig til nå; ble introdusert for prosjektet mitt lørdag ettermiddag, og var en tur i sentrum av byen. I dag, søndag, har jeg sovet lenge, spist frokost og skrevet her til nå. Her er forresten et fgesht bilde av hvordan jeg ser ut når jeg sitter på rommet mitt og skriver dette:

vifting2

Flere bilder av leiligheten og prosjektkontoret kommer etterhvert.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: