Første dag av introduksjonsuken

02/02/2009

I dag startet vi dagen (tidlig!) med en enkel frokost, for så å dra til SYTOs hovedkontor i Accra, hvor vi fikk et grunnleggende kurs i kulturelle forskjeller av SYTO-koordinator Tina Duah, og senere et kurs med en lege om helse og sykdom under oppholdet.

Kurslokalet:
kurs

Tim og Jonas:
kurs

Etter kurset var vi en tur innom banken for de som skulle cashe ut reisesjekker, som forøvrig tok en eeeeevighet, hvor vi også ble overfalt av selgere som forsøkte å selge oss alt mulig ræl. Møtte faktisk opptil flere selgere som hadde tenkt til å reise til Norge (yeah, right), så jeg inviterte dem selvsagt til Skoppum! (Håper det er greit, mamma?)

Senere dro vi til stranden, hvor vi ble resten av dagen:
kurs

Ingrid; dette bildet er spesielt for deg! Namnam, føtter!
kurs

Vi er kun tre gutter, i tillegg til 12-13(?) jenter, som er fra Tyskland, Nederland, Sverige og et par fra Norge. Alle skal rundtom til forskjellige steder i Ghana for å jobbe frivillig.

Noen av svenskene:
kurs

Meen, så til dagens bildequiz! Hva er dette? Leketøy? Møbler? Reklame?

kurs

kurs

kurs

Åneidu! Dette er designer-kister! Istedenfor de tradisjonelle kjipe begravelseskistene som gjerne blir brukt hos oss, kan man her kjøpe spesiallagde kister som passer den avdødes personlighet/liv. I Ghana er det forøvrig vanlig å feire den avdøde under begravelsen med fest, i kontrast mot vår kultur som heller har fokus på sorg. I tillegg rører man heller ikke den avdødes eiendeler før et år etter begravelsen, av respekt.

Det er igrunn det jeg har å rapportere fra i dag! Mobilabonnementet mitt fungerer forresten ikke i Ghana av en eller annen grunn, så det er ingen nytte i å sende meg meldinger på det norske nummeret. Jeg har kjøpt meg et nytt SIM-kort her nede, men møkkatelefonen jeg bruker viser seg å være operatørsperret, noe jeg håper å få fikset.

De første innleggene her blir nok ganske enkle og lettfordøyelige med mest bilder, da vi foreløpig stort sett suser rundt som nesten-turister.

Sneikzzz!

PS: denne møkkamaskina (nettcafe i Pink Hostel) er noe dritt!

Reklamer

One Response to “Første dag av introduksjonsuken”

  1. dj ironi Says:

    takk skal du rakkærn meg ha, sindrebass.

    hyggelig å se at føttene dine savner meg nede i afriken!

    ps, kjøper du med en nokiakiste til meg?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: